قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان تیم تأیید هویت با هدف زمینه‌سازی صدور تذکره الکترونیکی برای اتباع افغانستانی، به ایران می‌آید ظاهر قدیر معاون سابق پارلمان افغانستان به دستور آمریکا در کنیا بازداشت شد زن افغان‌تبار مسئول امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا کیست؟ قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۹۰۰ خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در دور جدید واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان بیش از ۱۱ میلیون کودک واکسن دریافت می‌کنند ماجرای ضرب‌و‌شتم دانشجوی دانشگاه تهران در سفارت افغانستان چه بود؟ گزارشی از ازدحام افغانستانی‌ها در خیابان پاکستان | مهاجران افغانستانی برای دریافت مدرک شناسایی جدید مجبورند روز‌ها مقابل سفارت در نوبت ب‏مانند همه چیز درباره آخرین وضعیت اقامتی مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم جدید آموزش و پرورش درباره تحصیل دانش‌آموزان اتباع دارای برگه سرشماری در مدارس تهران اقرار وزیر بهداشت پاکستان به پیشی گرفتن افغانستان در مبارزه با فلج اطفال صادرات ۳ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع به افغانستان از طریق مرز دوغارون، طی یک سال گذشته مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: ممکن است جایگزینی برای نیروی کار اتباع خارجی نداشته باشیم
سرخط خبرها

ایران هراسی در افغانستان و افغانستان هراسی در ایران | هوشیار باشیم

  • کد خبر: ۱۰۴۲۳۳
  • ۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۲
ایران هراسی در افغانستان و افغانستان هراسی در ایران | هوشیار باشیم
حادثه دردناک هفته گذشته در حرم مطهر رضوی زاویه‌های پنهان بسیاری دارد، ایران هراسی در افغانستان و افغان هراسی در ایران یکی از اهداف دشمن است که این روزها آن را دنبال می‌کند و ما باید بیش از پیش در این باره هوشیار باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سه شنبه هفته گذشته، حرم مطهر رضوی، شاهد اقدامی تروریستی علیه سه تن از طلاب جهادی شهر مشهد بود که متأسفانه منجر به شهادت دو تن از آن‌ها شد.

عامل این اقدام جنایت کارانه که بلافاصله بازداشت شده، تابعیت غیر ایرانی داشته و دارای تفکرات تکفیری است.

هر چند هنوز مستنداتی درباره اینکه این اقدام با برنامه ریزی قبلی و هدایت مستقیم معاندان انجام شده باشد به دست نیامده است، بررسی کنش‌هایی از این دست نشان می‌دهد که این افراد عمدتا متأثر از القائات و تبلیغات هدفمند، مخرب و کینه توزانه سرویس‌های اطلاعاتی خارجی، دست به جنایت‌هایی از این دست می‌زنند.

«نورنیوز» در این باره نوشته است؛ ارزیابی جریان سازی‌های خبری در بستر فضای مجازی طی هفته‌های اخیر بیانگر این واقعیت است که اقداماتی برنامه ریزی شده از سوی مرکزیتی واحد برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی داخلی درباره مخاطرات اخلاقی، امنیتی، اقتصادی و سیاسی حضور مهاجران افغانستانی در ایران به صورت کاملا حساب شده درحال انجام است.

کلیپ‌ها و اخبار ساختگی و بعضا قدیمی از هجوم مهاجران افغانستانی به سمت ایران، اخبار کذب درباره دستگیری گروه‌هایی از اتباع افغانستانی که مشغول برنامه ریزی برای انجام اقدامات تروریستی در شهر‌های مختلف ایران بوده اند و شایعات درباره اقدام به قتل و تجاوز و غارت ازسوی اتباع این کشور در مناطق مختلف ایران، طی هفته‌های اخیر با حجم بسیار زیادی در فضای مجازی درحال انتشار است.

 در این میان جهت دادن به قتل دو طلبه اهل سنت در شهر گنبد در قالب اختلافات میان شیعه و سنی و پس از آن اقدام جنایت کارانه عنصر تکفیری علیه سه طلبه در حرم رضوی و بزرگ نمایی ابعاد این اقدامات، همگی بخش‌هایی از پازلی است که با هدف ایجاد بدبینی و کینه میان شهروندان ایران و افغانستان نسبت به یکدیگر طراحی شده و در حال اجراست.

موضوع جالب توجه در این زمینه، هم زمانی انتشار گسترده اخبار کذب و شایعات بی اساس در شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب افغانستان درباره رفتار نامناسب ایران با مهاجران افغانستانی با هدف تحریک احساسات اتباع این کشور علیه ایران است که جهت گیری آن، کاملا منطبق بر اقداماتی است که بوده و با هدف تأثیرگذاری بر افکار عمومی ایرانیان در حال پیگیری است.

ایجاد اختلافات قومی و مذهبی در طول سالیان متمادی، از تأثیرگذارترین ابزار‌های مورد بهره برداری سرویس‌های اطلاعاتی غربی برای ایجاد ناامنی و بی ثباتی در کشور‌ها یا میان کشور‌ها بوده و هنوز هم از ظرفیت‌های زیادی برای ایجاد بحران برخوردار است. اقداماتی که در هفته‌های اخیر با بهره گیری از روش‌های عملیات روانی در بستر شبکه‌های اجتماعی برای ایجاد نزاع میان مردم دو کشور ایران و افغانستان در حال پیگیری است، ادامه فعالیت‌های پردامنه‌ای است که هم زمان با خروج نیرو‌های ناتو و آمریکا برای درگیر کردن ایران در بحران سیاسی و امنیتی افغانستان دنبال شد.

سیاست مدبرانه جمهوری اسلامی ایران در مدیریت حفظ روابط دوستانه میان دو ملت و کنش هوشمندانه درقبال واقعیت‌های سیاسی و امنیتی پس از خروج غیرمسئولانه آمریکا و ناتو از افغانستان، امکان هرگونه فتنه انگیزی در روابط میان دو کشور را از بین برد و دشمنان را در تحقق اهدافشان ناکام گذاشت. جمهوری اسلامی ایران در طی چهل و چند سال گذشته، همواره در کنار ملت مظلوم و ستم دیده افغانستان بوده و بدون دریافت هیچ گونه کمک بین المللی، برادرانه میزبان این عزیزان بوده است.

اگرچه پیوند‌های مستحکم میان دو ملت با چند اقدام مخرب از سوی عناصر بازی خورده دشمن گسسته نخواهد شد، تشدید فضا‌هایی که در چند هفته قبل در ایران و افعانستان شاهد آن بودیم و مرتبط شدن آن با عملیات‌های تروریستی، ضرورت توجه و هوشیاری بیشتر نسبت به برنامه‌های خطرناک دشمن برای ایجاد بدبینی و کینه و اختلاف میان دو ملت را اجتناب ناپذیر کرده است.

بر این اساس لازم است مسئولان و رسانه‌های دو کشور ضمن شناخت دقیق فرایند‌های جنگ ادراکی پیچیده‌ای که علیه دو کشور آغاز شده و تبیین نقاط پنهان آن برای افکار عمومی، مراقبت لازم را برای حراست از مناسبات مبتنی بر گستره تمدنی و برآمده از هزاران سال تاریخ و فرهنگ مشترک را در دستور کار خود قرار دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->